top of page
edge only logo.png

ОБУЧЕНИЕ ПО EDGE

28 февруари 2019 г

Сподели

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

На 28 февруари 2018 г. Български съвет за зелено строителство проведе обучение за професионалисти за работа с EDGE – инструмент за сертифициране на устойчиви сгради, създаден от IFC, член на групата на Световната банка. 

Системата за сертифициране за развиващите се пазари помага на строителите на имоти да направят всичко възможно, за да строят устойчиво. Ресурсно-ефективните сгради очевидно имат въздействие - от фазата на инвестиране в проекта,  до джоба на крайния купувач и обитателя на сградата.  EDGE е измерим начин за строителите да оптимизират своите проекти, което води до по-достъпен за инвестиции и продаваем продукт. Като поддържа сертифицирането бързо и евтино, EDGE върви в крак с времето, а инвеститорите остават в челните редици на тенденцията за зелено строителство.

EDGE доказва, че следващото поколение сгради може да бъде по-изгодно, като същевременно прави по-малък въглероден отпечатък. За да се квалифицира за сертифициране, една сграда трябва да постигне 20% намаление на употребата на  енергия, вода и да редуцира с 20% въплътената енергия в материали в сравнение с конвенционалната сграда. Софтуерът е приложим за различни жилищни и търговски сгради, включително домове и апартаменти, хотели, офис сгради, здравни заведения и търговски обекти.

Интелигентната, удобна за потребителя софтуерна система е от голяма помощ за инвеститорите и разработчиците на проекти в много различни страни по целия свят, като предлага уникален количествен подход, тъй като софтуерът EDGE споделя локализирани разходи и данни за климата за специфични за обекта резултати. Интерфейсът позволява лесно моделиране на бъдеща производителност, без да се жертва целостта на дизайна. EDGE е полезен за всички етапи от жизнения цикъл на проекта – от ключовия момент, когато се ражда дизайна - до вземането на решения на място.

ИНТЕРПРЕД Световен търговски център (СТЦ) София ни партнира като домакин на обучението, което бе посетено от инженери и архитекти за повишаване на професионалните си познания и ръководено от арх. Весела Вълчева-Макгий.

IMG_1298.JPG
bottom of page