top of page

Световна седмица на зеленото строителство 2018 г
#HomeGreenHome


26 септември 2018 г

Сподели

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Българският съвет за устойчиво развитие участва в Световната седмица на зеленото строителство на 26 и 27 септември 2018 г. Слоганът на седмицата на зеленото строителство тази година беше: #HomeGreenHome, популяризиращ идеята за здравословна среда в домовете и развитието на жилищния сектор.

Нашите колеги и партньори от Полиграфия офис център бяха домакини на нашето събитие, което привлече много високопоставени експерти към тази световна инициатива! Това ежегодно събитие е най-голямото в световната мрежа на съветите за зелено строителство.

Нашата програма обхвана различни гледни точки за по-зелени и здравословни домове, като поканихме професионалисти в областта от различни сектори – бизнес, наука, финансиране, както и представители на правителството. Нашите лектори представляваха Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Международната финансова корпорация (IFC), Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Столична община, World Resource Institute, Турция, фирма ЕнЕфект, Stephen George International Bulgaria, Lion's Head Investment , Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България и Камарата на архитектите в България.

Всички имахме възможността да научим повече за Националната стратегия за обновяване на жилищни сгради, какво означава пасивна къща и как да го постигнем, какви са възможностите на новия инструмент за сертифициране на IFC - EDGE, както и много повече за пазара и еволюцията на зелените сгради в България и по света.

Заключението, до което доведе това събитие е, че всички ние вярваме, че планирането на устойчиви мерки за подобряване на градската среда и сградния фонд, стремежът към енергийна ефективност в сградите и подобряването на качеството на живот на обитателите са теми от огромно значение за адаптирането към климатичните промени!

Всички сме благодарни, че  споделихме информация и опит и се придвижваме към по-зеленото бъдеще заедно!

bottom of page