top of page
  • office40485

Акценти от конференция Urban Future Conference 2023, Щутгарт

Конференцията " Urban Future 2023" тази година се проведе в Щутгарт. Между 21 и 23 юни под покривите на Gewerkschaftshaus (Профсъюзен център) и Haus der Wirtschaft (Дом на икономиката) се събраха стотици международни експерти в областта на градската устойчивост, които споделиха опит и добри практики с аудиторията от над 2000 души.

UF 2023 предложи различни семинари и лекции в областта на мобилността, енергетиката, недвижимите имоти, обществения транспорт, жилищното строителство, градското планиране, технологиите и публичната администрация. Вдъхновението и страстта към устойчивото развитие и споделянето на опит - независимо от тяхната област, йерархия или сектор - създадоха уникалната атмосфера на сътрудничество и желание да се върви към зелена градска трансформация.

Темите на различните дискусии обхванаха всички аспекти на съвременната урбанистика, но нашият екип се съсредоточи върху тези, свързани с декарбонизацията на сградите, с акценти в сесиите: „4.8. Как да го направим: Как да декарбонизираме съществуващите сгради в голям маща“б и „1.4. Намаляване на емисиите с помощта на данни“.

Заключителната вечер беше много специална с вдъхновяващата Cities FuckUp Night & Afterparty. Дагур Б. Егертсон, кмет на Рейкявик, Кайса-Рита Коскинен, отдел "Климат", Хелзинки, Мигел Гаспар, бивш заместник-кмет по мобилността, Лисабон, и Жил Пеналоса, основател на „8/80 Cities” споделиха своите възходи и падения като носители на промяната в градовете.

Бихме искали да изкажем благодарност и на фондация Laudes за спонсорирането на нашите билети!


12 преглеждания0 коментара
bottom of page