top of page
  • office40485

Конференция за устойчиво строителство - Гърция, 19 октомври 2023 г., Атина

Kонференцията за устойчиво строителство на Съветът за устойчиво строителство на Гърция се състоя непосредствено след вътрешните срещи на Европейската мрежа за съветите за зелено строителство (ERN).

Събитието бе официално открито от Теодор Скайлакакис, министър на околната среда и енергетиката на Гърция, Янис Мастрогеоргиу, специален секретар за стратегическо прогнозиране, председателство на правителството, и Йоанис Ксифарас, генерален секретар на Министерството на инфраструктурата и транспорта на Гърция. Кристина Гамбоа, главен изпълнителен директор на Световният съвет за зелено строителство (WorldGBC), направи официално обръщение. Нашите колеги от ERN - Пат Бари, председател (ERN/WorldGBC) и главен изпълнителен директор на Irish GBC, Ричард Тейхман, заместник-председател (ERN/WorldGBC), Стивън Ричардсън, WorldGBC, директор на ERN, Одри Нюгент, директор на WorldGBC за глобално застъпничество, Лаура Паларес, ръководител на проектите на WorldGBC ERN, и Джули Емрих, ръководител на WorldGBC за устойчиво финансиране, участваха в дискусионните панели и споделиха ценния си опит, желаните и очаквани от нашата общност промени за едно по-зелено строителство.

Конференцията бе модерирана от колегите от SBC Гърция: Александър Атанасулас, президент, Димитрис Манагудис, вицепрезидент, Пантелис Левантис, член на СД, Александрос Архонтидис, ковчежник и Константинос Кацакиорис, заместник-член на СД, SBC Гърция.

SBC Гърция събра на сцената Кей Килман, управляващ директор на Green Business Certification Institute Europe Йоханес Крейзиг, главен изпълнителен директор на DGNB, Дан Аскуит BREEAM Business Development Manager, BRE Group, Омид Сабери, глобален съ-ръководител на EDGE Green Building Program, IFC и Елефтериос Захаракис, акаунт мениджър EMEA, International WELL Building Institute (IWBI), за да представят и обсъдят петте най-популярни системи за сертифициране на зелени сгради в света.

Вярваме, че тази конференция беше много полезна и въздействаща за развитието на бизнеса на устойчивото строителство в Гърция.


Повече за конференцията можете да научите тук:

https://sbcgreece.org/en/conference-2023-en/


20 преглеждания0 коментара
bottom of page