top of page
Expo Outdoor (52).jpg

Инвеститор
 

Райфайзен Пропърти Холдинг Интернешънъл

Година

2005 г

Местоположение
 

София, България

Дял

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Офиси със зелено сърце

Една от знаковите бизнес зони в нашата столица - Експо 2000 офис парк, освен че има красива архитектура и е заобиколен от зеленина, е изпълнен с високо качество проект -  сградите са сертифицирани със Златен и Платинен LEED сертификат.

През 2010 г. инвеститорът Райфайзен Пропърти Холдинг Интернешънъл се ангажира да инвестира само в сгради, сертифицирани по LEED , а Офис парк Експо 2000 е перфектен пример за функционален и щадящ околната среда проект, предлагащ хармонична комбинация между комфорт и природа.

Българският съвет за устойчиво развитие ръководи процеса на сертифициране на една от основните сгради и  постигна най-високото ниво на LEED сертификат – LEED Platinum.

 

Какво означава LEED сертификат?

Лидерството в енергийния и екологичен дизайн (LEED) е най-плодотворната система за сертифициране на зелени сгради, създадена в САЩ. Сертифицираните по LEED сгради са проектирани, построени и управлявани с помощта на стратегии, насочени към непрекъснато подобряване нивото на  енергийната ефективност, намалена употреба на водни ресурси и цялостно намаляване на въглердоните емисии, както и повишаване качеството на въздуха в помещенията и температурния комфорт.

 

Концепцията на инвеститора е, че един проект не може да бъде успешен, ако не е проектиран да съществува органично със заобикалящата го среда, нито може да остане релевантен в дългосрочен план, ако пренебрегне социалното си въздействие. Сградите разполагат с 30 000 кв.м офиси и са понастоящем изцяло отдадени под наем.

 

Фасадата на сградите е от стъкло/алуминиева конструкция и е оборудвана с високо стандартни асансьори и ОВК система. Офис пространството е проектирано така, че да позволява вътрешно разделяне на всяка  фасадна решетка (2,5 м) и дава възможност за отопление и охлаждане едновременно. Помещенията предлагат висок стандарт на модерно управление на сградите, достъп с карта за сигурност, комуникация с оптични влакна и други висококачествени интериорни решения, предназначени да внесат максимален комфорт и здравословно, безопасно и сигурно място за работа и забавление на наемателите.

Паркът предлага и различни удобства, които дават възможност на наемателите да могат да извършват разнообразни дейности, освен работа: столова, ресторанти, кафенета и огромен спортен център в близост. Офис паркът е заобиколен от детски центрове, училища, хотели и една от най-добрите болници в града. Близките 3 автобусни линии, 2 трамвайни линии и метростанция осигуряват бърз достъп до централната част на града и перфектна транспортна свързаност.

Фасада – стъклена/алуминиева конструкция

Обширна рецепция на приземния етаж

Асансьори с висок стандарт

Висок стандарт ОВК система

Възможно е едновременно отопление и охлаждане

Модерно управление на сградите

Автоматична гаражна бариера

Достъп с карта за сигурност

Домофон/Система за видеонаблюдение

Комуникация с оптични влакна

Височина на офиси 2,8м

План на открито пространство или възможно вътрешно разделяне на всяка друга фасадна решетка (2,5 м)

повдигнати подове (20 см)

Качествени антистатични мокетни плочки

Стандартно офис осветление

Електроразпределителен панел

Индивидуални терморегулатори

Видеодомофонна система

Контакт за SAT/TV

Отварящи се прозорци

Напълно оборудвани кухненски боксове

Защита от слънце и отблясъци

Противопожарна защита: детектори за дим, аварийно осветление, пожароизвестяване

Подово натоварване 300 кг/м2

Естествена светлина

Програма за членство

 

Малко информация за членската програма и връзка  Бутон „Научете повече“ към споменатата страница с уеб публикации.

bottom of page