top of page
Siemens-Campus-Zug-134_medium fin.jpeg

Сименс  България

Siemens България („Сименс“ ЕООД) е част от Siemens AG - световен технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и устойчивост вече над 175 години.

"Сименс" ЕООД развива успешен бизнес в сферата на индустрията, инфраструктурата, разпределението на енергия, интелигентните сградни технологии.  В компанията работят около 400  души в 4 офиса – София (централа), Варна, Русе и Пловдив. Структурата ѝ се състои от направленията Интелигентна инфраструктура, Дигитални индустрии и Европейски център за иновации в сградните технологии, който е част от Siemens Global Business Services (GBS).

Направление Интелигентна инфраструктура предлага пълна гама от иновативни решения за надеждни електроразпределителни мрежи и енергийна автоматизация, мониторинг и контрол на соларни централи, мрежов софтуер, сградни продукти и системи за автоматизация, пожарна безопасност и сигурност, управление на ОВК и енергийни решения за интелигентни сгради. Фокусът на направление Дигитални индустрии е върху дигиталната трансформация в индустрията и повишаването на ефективността на производствените процеси. Част от структурата на направлението са и два хъба – инженерен в град Варна, който обслужва автомобилната индустрия, и за обработка на клиентски поръчки, разположен в град София.

Третото бизнес звено на „Сименс“ ЕООД – Европейският център за иновации в сградните технологии, работи по проекти на Siemens в цял свят, свързани със сградната автоматизация - от програмиране / миграция на ниво автоматизация през създаване на графики за системи за сграден мениджмънт до въвеждане в експлоатация за различни вертикални пазари.

sie-logo-petrol-rgb.jpg

Програма за членство

 

Малко информация за членската програма и връзка  Бутон „Научете повече“ към споменатата страница с уеб публикации.

bottom of page